Ο πολιτισμός του νησιού και της πολιτικής βασίζεται στον Στέφανο Δράκο

by newsroom
0 comment

Ένας από τους παράγοντες της πετυχημένης θητείας του Αντώνη Καμπουράκη στον Δήμο Ρόδου είναι σίγουρα το έργο που έχει να επιδείξει στον τομέα του πολιτισμού. Τα έργα που έχουν ξεκινήσει να γίνονται στη Ρόδο για πρώτη φορά μετά από τόσες αρχές που πέρασαν από τον Δήμο, δείχνουν τη συνέπεια της δημοτικής αρχής και και την πίστη ότι δεν υπάρχει μέλλον αν δεν αναδεικνύεις το παρελθόν σου.

Στο πλαίσιο αυτό εμπιστεύτηκε τον κατάλληλο άνθρωπο. Ο Αντιδήμαρχος Πολιτιστικών Μνημείων και Υπηρεσίας Δόμησης Στέφανος Δράκος με προσήλωση και σκληρή εργασία έχει πλέον να επιδείξει ένα από τα πιο σημαντικά έργα της δημαρχίας. Συγκεκριμένα η Προγραμματική Σύμβαση για την Παλιά Πόλη της Ρόδου, οι μελέτες που βρίσκονται προς υπογραφή (και δημοσίευση εντός των επόμενων ημερών) για την συντήρηση και αξιοποίηση της Νέας Αγοράς, η Αποκατάσταση του Δημοτικού Σταδίου Ρόδου “Διαγόρας” καθώς και άλλα έργα βρίσκονται ανάμεσα στον κατάλογο των επιτευγμάτων του.

Κυρίως όμως, ο κύριος Δράκος κατάφερε να ξεμπλοκάρει ένα από τα μεγαλύτερα γρανάζια της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Αυτό του Εθνικού Θεάτρου της Ρόδου. Σε συνεργασία με κάθε αρμόδιο φορέα και το Κράτος, βλέπουμε πως επιτέλους οδεύει προς επίλυση το ζήτημα της ανακατασκευής του Εθνικού Θεάτρου Ρόδου, ένα έργο πνοής για το νησί, το οποίο θα ανεβάσει και θα αναδείξει το πολιτιστικό υπόβαθρο του νησιού. Τα θεμέλια για την ανακατασκευή έχουν τοποθετηθεί και πλέον απομένει η έναρξη των εργασιών, γεγονός που τοποθετείται στο εγγύς μέλλον.

Ο πολιτισμός και η ανάδειξη της ιστορίας ενός τόπου δεν πρέπει να αποτελεί προϊόν αντιπολίτευσης αλλά σημείο συνεργασίας και συνεννόησης των παρατάξεων, πρώην και νυν δημοτικών αρχών, για να υπάρχει κοινή πορεία στο διηνεκές.

Διαβάστε ακόμα

Leave a Comment

 Επικοινωνία: info@protiekdosi.news