Ο Στέφανος Χίος για το Ρόντα, τον Δήμαρχό, το Έλλη και τον Λιμενάρχη Τάτη

by newsroom
0 comment

Η «άλωση» της παραλίας

Στην επώνυμη καταγγελία του ιδιώτη την οποία δέχτηκε ο Στέφανος Χίος τον Μαιο του 21 το «ρεζουμέ» είναι στο τέλος, αφού με τα λεγόμενά του έρχεται να ξεμπροστιάσει τον λιμενάρχη Τάτη, γράφοντας για την «άλωση» του αιγιαλού: «Δεν μπορώ δε, να μην αναφερθώ στο πλήθος των παρανομιών επί του αιγιαλού από μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες της Ρόδου και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, για τις οποίες δεν επιβάλλεται κανένα πρόστιμο από την Υπηρεσία σας και οι οποίες προσβάλλουν δημόσια κοινόχρηστα αγαθά.

Έχουν βουίξει τα τοπικά Μέσα για την καταστροφή προστατευόμενων περιοχών NATURA από ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, για σωρεία παρανομιών επί του αιγιαλού από ξενοδοχεία και άλλες επιχειρήσεις, αλλά το Λιμεναρχείο της Ρόδου σφυρίζει αδιάφορα.

Παράνομες εργασίες πάνω στον αιγιαλό , μπετά πέφτουν μέσα στη θάλασσα μπροστά στα μάτια σας, μπετά πάνω στα βράχια, 200 μέτρα από το Λιμεναρχείο της Ρόδου.

Παράνομες κατασκευές στην παραλία ‘’Έλλη’’ από τουλάχιστον τρία καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και εσείς κάνετε ότι δεν τα βλέπετε, για λόγους τους οποίους δεν γνωρίζω.

 

Σίγουρα όμως δεν διαφυλάττετε το δημόσιο συμφέρον ως οφείλετε.

Ήδη θα έπρεπε να έχουν σταματήσει οι εργασίες αυτές χθες από εσάς και να έχουν ξηλωθεί οι παράνομες εγκαταστάσεις, και όχι απλώς να κοπούν μερικά πρόστιμα για τα μάτια του κόσμου. Ήδη [πρόσφατα] προκλήθηκε μεγάλη πυρκαγιά σε ένα από τα ανωτέρω καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην παραλία «Έλλη» και συγκεκριμένα προκλήθηκε πυρκαγιά σε παράνομη κατασκευή επί του αιγιαλού, η οποία καταστράφηκε ολοσχερώς και κινδύνευσαν παρακείμενες κινητές και ακίνητες περιουσίες από βαριά αμέλεια στις προδιαγραφές και στον τρόπο των εργασιών , οι οποίες προφανώς διεξήγοντο χωρίς την απαιτούμενη άδεια από το Λιμεναρχείο.

Το Λιμεναρχείο της Ρόδου δεν είναι το τσιφλίκι σας κύριε Λιμενάρχα. Βρίσκεστε σε αυτή τη θέση για να επιβάλετε τη νομιμότητα και να υπηρετείτε τον Έλληνα πολίτη και όχι να υπηρετείτε ιδιωτικά συμφέροντα κατά το δοκούν».

Τους σέρνουν στα δικαστήρια

Την ίδια ώρα, ενώπιον του Πταισματοδίκη Ρόδου κλήθηκαν για εξηγήσεις μόλις χθες 25 Μαΐου 2021, οι επιτελείς και αιρετοί του Δήμου Ρόδου κατόπιν μηνυτήριας αναφοράς κατά παντός υπευθύνου της εταιρείας που έχει μισθώσει τα παραθαλάσσια κέντρα «ΡΌΝΤΑ» και «ΈΛΛΗ», που έχουν νοικιαστεί από τον Ιούνιο 2007 με «βιώσιμο επιχειρηματικό πλάνο». Και οι δυο επιχειρήσεις βρίσκονται κάτω από το «Rodon Palace» του δημάρχου. Το… εύλογο μηναίο ενοίκιο για το ακίνητο «ΡΌΝΤΑ» είναι το ποσό των οκτώ χιλιάδων (€ 8.000) και για το ακίνητο «ΈΛΛΗ», μόλις το ποσό των τριών χιλιάδων επτακοσίων πενήντα (€ 3.750). Βέβαια απ’ τον δήμο προτάσσουν ότι για το «ΈΛΛΗ», καταβλήθηκε και «αέρας» το ποσό των πενήντα χιλιάδων (€ 50.000), ως άυλη υπεραξία το οποίο ήδη έχει εισπραχθεί από την εταιρεία. Ένώ και στις δύο συμβάσεις γίνεται το αυτονόητο: έχει συμφωνηθεί και ετήσια αναπροσαρμογή του μισθώματος στο ύψος του ετησίου πληθωρισμού και στις δύο περιπτώσεις.

ΠΗΓΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΚΕΛΙΟ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΧΙΟΣ

Διαβάστε ακόμα

Leave a Comment

 Επικοινωνία: info@protiekdosi.news