Ως Δημοτική Αρχή οδηγείστε σε λάθος απόφαση

by newsroom
0 comment

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Δωδεκανήσου αφού έλαβε γνώση της απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ρόδου για παραχώρηση θέσης στάθμευσης έξω από τα φαρμακεία έναντι του ποσού των 30 ευρώ ανά έτος (απόφαση – εισήγηση η οποία οδηγείται προς έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο) έχει να κάνει τις εξής επισημάνσεις για την αποκατάσταση της πραγματικότητας και την τοποθέτηση του θέματος στην ορθή του βάση.

Ο ΦΣΔ αισθάνεται δικαιωμένος με το σκεπτικό της απόφασης της πλειοψηφίας της Οικονομικής Επιτροπής, αφού αυτό υιοθετεί τις πάγιες θέσεις του ΦΣΔ, όπως έχουν εκφραστεί επανειλημμένα τόσο στην πρώην όσο και στη νυν Δημοτική Αρχή αναγνωρίζοντας την συμβολή των φαρμακείων στην προστασία της δημόσιας υγείας και του δημόσιου συμφέροντος, τόσο στην περίοδο της πανδημίας όσο και διαχρονικά, ως πυλώνας της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Παρόλα αυτά ως Δημοτική Αρχή οδηγείστε σε λάθος απόφαση όταν η παραχώρηση της θέσης στάθμευσης στα φαρμακεία που προτείνετε, γίνεται με την επιβολή τέλους κοινόχρηστων χώρων.

Η οικονομική αδυναμία των φαρμακοποιών (σαν λόγος ενίσχυσης της επιχειρηματολογίας σας), αποτελεί παραδοχή αυθαίρετη και προσβλητική για τα μέλη μας.

Ο ΦΣΔ αφουγκραζόμενος τις ανάγκες των ασθενών, επιμένει στη δωρεάν παραχώρηση θέσης ολιγόλεπτης στάσης (σε ώρες λειτουργίας των φαρμακείων) και όχι στάθμευσης έξω από τα φαρμακεία, θέση η οποία εξυπηρετεί αποκλειστικά τις ανάγκες των ασθενών.
Αν αποδεχόσασταν και τις προτάσεις που σας είχαμε κάνει με το έγγραφο Α.Π.898/17-03-2022 άρθρο 43 του νόμου 4819/21 και ΥΑ 146163(ΦΕΚ ΄Β 1537/08-05-12 και ΥΑ ΔΥΓ 3α/οικ2464/2012 ΦΕΚ 11Β’ Διαχείριση και καταστροφή υγειονομικών αποβλήτων – οικιακών φαρμάκων, η δωρεάν παραχώρηση της θέσης στάσης θα ήταν επιβεβλημένη.

Ο ΦΣΔ θα επιδιώκει πάντα συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση, έχοντας γνώμονα την εξυπηρέτηση των πολιτών και δεν θα ασκεί κοινωνική πολιτική για λογαριασμό κανενός. Αυτό το διοικητικό συμβούλιο έτσι θα εξακολουθήσει να πορεύεται και δεν θα εγκλωβιστεί ποτέ και ούτε θα εγκλωβίσει τα μέλη του από αμφιλεγόμενες αποφάσεις.

Διαβάστε ακόμα

Leave a Comment

 Επικοινωνία: info@protiekdosi.news