Παραιτήθηκε ο Νικόλαος Κανταρζής

by newsroom
0 comment

Με την παρούσα επιστολή γνωστοποιώ την απόφαση  να υποβάλλω την παραίτησή μου από αναπληρωματικό μέλος της Επιτροπής Περιβάλλοντος ,  με άμεση ισχύ.

Οι λόγοι που με οδήγησαν σε αυτή την απόφαση είναι ιδιαίτερα σημαντικοί σύμφωνα με την πολιτική μου κρίση , αφού αυτή η Επιτροπή , ενώ θεσμικά θα μπορούσε να συμβάλει τα μέγιστα στο μεγάλο ζητούμενο της προστασίας του περιβάλλοντος στην ευαίσθητη περιοχή ευθύνης της , εν τούτοις έχει απαξιωθεί με ευθύνη και του Προέδρου  αλλά κυρίως του ίδιου του Περιφερειάρχη κ. Χατζημάρκου .

Υπήρξα μέλος της Επιτροπής Περιβάλλοντος τα τελευταία δύο και πλέον χρόνια και ουδέποτε μας δόθηκε η ευκαιρία για ένα υγιή και εποικοδομητικό διάλογο στο σοβαρότατο αυτό αντικείμενο.

 

Επίσης η Επιτροπή Περιβάλλοντος , ουδέποτε τήρησε τον αξιακό αλλά και καταστατικό της χαρακτήρα και ποτέ δεν έφερε προς συζήτηση ένα πολιτικό κείμενο αρχών και θέσεων  της Περιφερειακής Αρχής σε σχέση με το Περιβάλλον , την σημασία και το ρόλο που η προστασία του διαδραματίζει στην ποιότητα της ζωής των κατοίκων ,  αλλά και των εκατοντάδων χιλιάδων επισκεπτών , στην ευαίσθητη Νησιωτική μας περιφέρεια.

Δεν κληθήκαμε ούτε καν  να συζητήσουμε με πολιτικούς όρους (παρά μόνο διεκπεραιωτικούς)τις όποιες θέσεις μας σε σοβαρά θέματα που απασχόλησαν την Επιτροπή αυτά τα δυόμιση χρόνια.

Δυστυχώς οι απογοητευτικές αυτές πρακτικές που ακολουθεί η Περιφερειακή Αρχή σε αυτή την τόσο σημαντική για τον τόπο μας Επιτροπή , δεν μου επιτρέπουν να συνεχίσω να είμαι μέλος της , έστω και αναπληρωματικό και παραιτούμαι  σε ένδειξη διαμαρτυρίας ,  προς όλους όσους επιθυμούν να ευτελίσουν  την έννοια της πολιτικής και ιδιαίτερα στα  θέματα προστασίας του Περιβάλλοντος και της ποιότητας της ζωής  στον τόπο μας.

 

Νικόλαος Κανταρζής

Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε. Κω-Νισύρου

                                                                                       ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Διαβάστε ακόμα

Leave a Comment

 Επικοινωνία: info@protiekdosi.news