Παρέμβαση του Μάνου Κόνσολα για την επέκταση δρομολογίου για την ενίσχυση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Αστυπάλαιας

by newsroom
0 comment

Με παρέμβασή του προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, ζητά την επέκταση του δρομολογίου του πλοίου «Σταυρός» κάθε Πέμπτη από Ρόδο – Σύμη – Τήλο – Νίσυρο – Κω – Κάλυμνο προς την Αστυπάλαια. Όπως τονίζει ο κ. Κόνσολας, με την επέκταση αυτή, δεν δημιουργείται κανένα πρόβλημα, αλλά, αντίθετα, ενισχύεται ακόμα περισσότερο η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Αστυπάλαιας με τη Ρόδο με τρία δρομολόγια σε εβδομαδιαία βάση αντί για δύο μέχρι σήμερα, ενώ το δρομολόγιο αυτό θα συμβάλλει στην αύξηση της τουριστικής κίνησης και στην αναβάθμιση της ενδονησιωτικής συγκοινωνίας.

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου επισημαίνει ότι είναι καιρός να δούμε το ζήτημα της ενίσχυσης της ενδονησιωτικής συγκοινωνίας ως προϋπόθεση και αναγκαία συνθήκη για την τουριστική ανάπτυξη των νησιών μας, τονίζοντας παράλληλα ότι η Αστυπάλαια αποτελεί έναν εναλλακτικό και ταχύτατα αναπτυσσόμενο τουριστικό προορισμό που δείχνει ιδιαίτερη δυναμική.

Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της παρέμβασης του κ. Κόνσολα.

Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η Προς Κύριο Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

ΘΕΜΑ: «Επέκταση δρομολογίου για την ενίσχυση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Αστυπάλαιας»

Κύριε Υπουργέ, Η Αστυπάλαια αποτελεί έναν εναλλακτικό και ταχύτατα αναπτυσσόμενο τουριστικό προορισμό που δείχνει ιδιαίτερη δυναμική.

Για να διατηρηθεί και να ενισχυθεί αυτή η δυναμική, απαιτείται η ενίσχυση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Αστυπάλαιας με τα άλλα νησιά. Είναι καιρός να δούμε το ζήτημα της ενίσχυσης της ενδονησιωτικής συγκοινωνίας ως προϋπόθεση και αναγκαία συνθήκη για την τουριστική ανάπτυξη των νησιών μας.

Στην κατεύθυνση αυτή, θα πρέπει το Υπουργείο να εξετάσει ρεαλιστικά αιτήματα όπως αυτό που έχει κατατεθεί από τον Δήμο Αστυπάλαιας και ναυτιλιακή εταιρεία που εκτελεί δρομολόγιο ενδονησιωτικής ακτοπλοϊκής σύνδεσης. Το αίτημα αυτό αφορά στην επέκταση του δρομολογίου του πλοίου «Σταυρός» κάθε Πέμπτη, από Ρόδο – Σύμη – Τήλο – Νίσυρο – Κω – Κάλυμνο προς την Αστυπάλαια.

Με την επέκταση αυτή, δεν δημιουργείται κανένα πρόβλημα, αλλά, αντίθετα, ενισχύεται ακόμα περισσότερο η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Αστυπάλαιας με τη Ρόδο με τρία δρομολόγια σε εβδομαδιαία βάση αντί για δύο μέχρι σήμερα.

Το δρομολόγιο αυτό θα συμβάλλει στην αύξηση της τουριστικής κίνησης αλλά και στην αναβάθμιση της ενδονησιωτικής συγκοινωνίας. Κατόπιν των ανωτέρω Ερωτάται ο κύριος Υπουργός Προτίθεται το Υπουργείο Ναυτιλίας να εξετάσει την επέκταση του δρομολογίου του πλοίου «Σταυρός» της Πέμπτης από Ρόδο-Σύμη-Τήλο-Νίσυρο-Κω-Κάλυμνο προς την Αστυπάλαια; Ο Ερωτών Βουλευτής Μάνος Κόνσολας Βουλευτής Δωδεκανήσου

Διαβάστε ακόμα

Leave a Comment

 Επικοινωνία: info@protiekdosi.news