Πιθανή η επίταξη γιατρών ακόμα και σήμερα

by newsroom
0 comment

Σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας σήμερα το πρωί, η κυβέρνηση είναι έτοιμη να προχωρήσει σε επίταξη υπηρεσιών και προσωπικού από τον ιδιωτικό τομέα, προκειμένου να καλυφθούν τα όποια κενά, το συντομότερο δυνατό, κυρίως για τις περιοχές που σημειώνεται σημαντική επιβάρυνση, όπως η Βόρεια Ελλάδα και η Θεσσαλία.

Σε λιγες ώρες αναμένεται να πραγματοποιηθεί ευρεία τηλεδιάσκεψη με τη συμμετοχή των Διοικητών των Περιφερειών Υγείας για να καθοριστούν οι ανάγκες σε κάθε νοσοκομείο, ώστε στη συνέχεια να ετοιμαστούν –ίσως και εντός της ημέρας– τα φύλλα πορείας των γιατρών που θα συμμετάσχουν σε αυτή τη διαδικασία.

Η επίταξη των ιδιωτών γιατρών είναι πιθανό να ξεκινήσει ίσως και από το απόγευμα. Σημειώνεται ότι από την περασμένη εβδομάδα έχει γίνει πρόσκληση σε ιδιώτες γιατρούς (παθολόγους, αναισθησιολόγους, πνευμονολόγους) σε Θεσσαλία και Βόρεια Ελλάδα για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο ΕΣΥ, με οικονομικό κίνητρο.

Ωστόσο δεν φαίνεται να υπάρχει ικανή ανταπόκριση. Σημειώνεται ότι χθες, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό, ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, άφησε ανοιχτή την πιθανότητα επίταξης ιδιωτών γιατρών για την κάλυψη των κενών του ΕΣΥ.

Όπως ανέφερε, το Υπουργείο έχει ήδη απευθύνει πρόσκληση στους ιδιώτες δίνοντας κίνητρα για να μπουν στο σύστημα και να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.

«Αυτή τη στιγμή, ενημερώνονται και θα γίνει συζήτηση και με τους Ιατρικούς Συλλόγους, ώστε σε περίπτωση που δεν υπάρξει ανταπόκριση σε αυτή την πρόσκληση, η Κυβέρνηση να προχωρήσει και σε επίταξη των υπηρεσιών. Ευελπιστούμε ότι δεν θα χρειαστεί και οι γιατροί θα έρθουν οικειοθελώς», δήλωσε ο κ. Πλεύρης.

Διαβάστε ακόμα

Leave a Comment

 Επικοινωνία: info@protiekdosi.news