Σήμερα ο πολίτης είναι φοβισμένος, νιώθει ανασφαλής, ο οποίος βλέπει την καθημερινή του ζωή να φτωχαίνει

by newsroom
0 comment

Το κόστος διαβίωσης είναι δυσβάσταχτο για τους εργαζόμενους! Το δε λειτουργικό κόστος των επιχειρήσεων πλέον ασύμφορο! Το οικονομικό επιτελείο προέβλεπε πληθωρισμό 0,8% για το 2022. Είχαμε πληθωρισμό:5,1% τον Δεκέμβριο, 6,2% τον Ιανουάριο και 7,2% τον Φεβρουάριο και πλέον με τον πόλεμο στην Ουκρανία καλπάζει!

Απαιτούνται συγκεκριμένες προτάσεις για την ανακούφιση των εργαζομένων και επιχειρηματιών μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων.

Το ΠΑΣΟΚ/ ΚΙΝΑΛ έχει καταθέσει μια ολοκληρωμένη πρόταση για το σκοπό αυτό, όπου προκρίνει:

-Αύξηση του κατώτατου μισθού,
-Μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα
-Πλαφόν στη ρήτρα αναπροσαρμογής
-Επαναφορά των Μειωμένων Συντελεστών Φ.Π.Α. στα νησιά
-Μείωση του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά
-Νέο ΕΚΑΣ για συνταξιούχους
-Στήριξη του κόστους παραγωγής των μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Σήμερα ο πολίτης είναι φοβισμένος, νιώθει ανασφαλής, ο οποίος βλέπει την καθημερινή του ζωή να φτωχαίνει και την Κυβέρνηση να πανηγυρίζει για τις επιδόσεις της. Αυτό δεν μπορεί να αποτελεί υπόδειγμα μιας προοδευτικής πολιτικής.

Σύμφωνα με έρευνα της ΓΣΕΕ και του Ινστιτούτου Εργασίας, έξι στους δέκα εργαζόμενους δήλωσαν ότι η άνοδος των τιμών τους έχει οδηγήσει σε μείωση της κατανάλωσης βασικών ειδών διατροφής, ενώ 7 στους 10 επισημαίνουν ότι η άνοδος των τιμών τους έχει οδηγήσει σε περιορισμό των δαπανών για θέρμανση.

Με αγώνες για την αποκατάσταση της αξιοπρέπειας του Έλληνα εργαζόμενου, διεκδικούμε τη διασφάλιση της αξιοπρεπούς διαβίωσης όλων των εργαζομένων.

Διαβάστε ακόμα

Leave a Comment

 Επικοινωνία: info@protiekdosi.news