Σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου

by newsroom
0 comment

Για τις σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, Επίκαιρη Ερώτηση κατέθεσε η βουλευτής του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα προς τον υπουργό Υγείας. Συγκεκριμένα, στην Επίκαιρη Ερώτηση, αναφέρονται τα εξής:

«Η πολιτική της συστηματικής υποβάθμισης της δημόσιας Υγείας, τόσο από τη σημερινή κυβέρνηση όσο και από τις προηγούμενες, έχει οδηγήσει σε πλήρη απαξίωση των αναγκών του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου.

Αυτή τη στιγμή, το Νοσοκομείο δεν έχει φαρμακοποιό και ήδη υπάρχει σοβαρό πρόβλημα προμήθειας και χορήγησης φαρμάκων για τις ανάγκες των ασθενών.

Ο μοναδικός φαρμακοποιός που υπηρετεί στο Φαρμακείο είναι επικουρικός και ασθένησε. Το Απεικονιστικό Εργαστήριο του Νοσοκομείου ουσιαστικά υπολειτουργεί, αφού το υπάρχον προσωπικό δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες των δύο τμημάτων Ακτινολογικού και Νεότερων Απεικονιστικών Μεθόδων.

Τα δύο τμήματα βρίσκονται σε συλλειτουργία στο ιατρικό κομμάτι με 6 γιατρούς σήμερα, ενώ οι οργανικές θέσεις είναι 10, οι οποίες και αυτές καθορίστηκαν με βάση το ανεπαρκέστατο Οργανόγραμμα σε σχέση με τις ανάγκες του μόνιμου πληθυσμού και των επισκεπτών της Ρόδου και πριν προστεθούν στο Τμήμα νέες υπηρεσίες και επεμβατικά.

Το ίδιο ισχύει και για το παραϊατρικό προσωπικό και των δύο τμημάτων. Από τις προβλεπόμενες 26 θέσεις χειριστών μηχανημάτων στο παρωχημένο Οργανόγραμμα, υπηρετούν 18 εκ των οποίων οι 4 είναι συμβασιούχοι.

Επίσης, για να λειτουργήσουν τα 4 από τα 7 μηχανήματα του ακτινολογικού τομέα χρειάζεται εξειδικευμένο προσωπικό κλάδου Τ.Ε. Ραδιολόγου Ακτινολόγου και σήμερα όχι μόνο δεν επαρκούν οι 3 που υπηρετούν, αλλά υπάρχει ο κίνδυνος να βγουν σε αναστολή και δύο ανεμβολίαστοι.

Λόγω αυτών των ελλείψεων δεν λειτουργεί σήμερα η μέτρηση οστικής πυκνότητας, υπολειτουργεί ο ψηφιακός αγγειογράφος, ο μαστογράφος λειτουργεί κάποιες μέρες την εβδομάδα.

Ο μαγνητικός τομογράφος λειτουργεί το πολύ μια μέρα την βδομάδα. Οι εφημερίες κατά μέσο όρο ανέρχονται σε 10 το μήνα ανά γιατρό, ενίοτε φτάνουν και τις 15.

Αυτή τη στιγμή χρειάζεται τουλάχιστον το διπλάσιο προσωπικό για να παρασχεθούν επαρκώς οι υπηρεσίες στους ασθενείς, το προσωπικό να μην είναι μονίμως εξουθενωμένο και να μπορεί να κάνει χρήση των δικαιωμάτων του στις άδειες.

Επίσης, το Αναισθησιολογικό Τμήμα λειτουργεί εδώ και μεγάλο διάστημα με 2 μόνιμους αναισθησιολόγους, ενώ οι οργανικές θέσεις είναι 10.

Το αποτέλεσμα είναι εκατοντάδες χειρουργεία να είναι στην αναμονή με ό,τι συνέπειες έχουν επιφέρει οι καθυστερήσεις στην υγεία και τη ζωή των ασθενών, όπως και στο προσωπικό.

Απάνθρωπες είναι και οι συνθήκες στις οποίες αναγκάζονται να δουλεύουν οι εργαζόμενοι στα πλυντήρια του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου, και μάλιστα σε θερμοκρασίες που ανέρχονται ακόμα και στους 40 βαθμούς Κελσίου, χωρίς κλιματισμό, λόγω της μη εγκατάστασης του νέου κλιματιστικού που έχει ήδη προμηθευτεί το νοσοκομείο.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση έτσι ώστε:

– Να στελεχωθεί πλήρως το Ακτινολογικό Τμήμα, το Φαρμακείο και το Αναισθησιολογικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου όπως και να στελεχωθεί πλήρως το Νοσοκομείο Ρόδου με μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων.

– Να πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες προμήθειες σε πλυντήρια, στεγνωτήρια και να επιλυθεί το πρόβλημα της εγκατάστασης συστήματος κατάλληλου κλιματισμού στον χώρο των πλυντηρίων».

Διαβάστε ακόμα

Leave a Comment

 Επικοινωνία: info@protiekdosi.news