Σπόντες Χατζηδιάκου σε Κολιάδη. Μηπως δεν σου επιτρέπει ο Καμπουράκης;

by newsroom
0 comment

Προς τον Πρόεδρο του Οργανισμού Προώθησης Τουρισμού Ρόδου (ΟΠΡΟΤΟΥΡ) κ. Αλέξανδρο Κολιάδη.

ΘΕΜΑ: Απάντηση στην από 12-11-2021 ηλεκτρονική επιστολή σας (e-mail)

κ. Πρόεδρε του ΟΠΡΟΤΟΥΡ, αγαπητέ συνάδελφε,

Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση σας, στο από 10-11-2021 αίτημά μας, όσον αφορά τον απολογισμό των δράσεων του ΟΠΡΟΤΟΥΡ σε μονοθεματική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, αλλά και την απευθυνθείσα σ’ εμένα πρόσκληση -που σας τιμά ιδιαίτερα-, για την «κατ’ ιδίαν» ενημέρωσή μου.

Βεβαίως και θα ανταποκριθώ σ’ αυτήν και θα διαθέσω όχι μόνο τρείς (3) ώρες, αλλά και τρία (3) μερόνυχτα αν χρειαστεί, μόλις μου το επιτρέψουν οι επαγγελματικές μου υποχρεώσεις.

Όμως η προσωπική μου ενημέρωση, δεν υποκαθιστά την πολιτική σας υποχρέωση να απαντήσετε δημόσια στα πέντε (5) ερωτήματα που δημόσια σας έθεσα. Και δεν αναφέρομαι στην επαναλειτουργία του ΟΠΡΟΤΟΥΡ, ούτε σ’ αυτούς που τον πολέμησαν, γιατί αυτά τα έχουμε εξαντλήσει στις επανειλημμένες μεταξύ μας συζητήσεις – οι οποίες δεν ήταν ποτέ ιδιωτικές αλλά βαθύτατα πολιτικές- .

Αναφέρομαι στα πέντε (5) καίρια και κρίσιμα ερωτήματα τα οποία γνωρίζετε πολύ καλά και από «τις κατ’ ιδίαν» συζητήσεις μας που δεν χρειάζεται να τα επαναλάβω.

Οι απαντήσεις στα ερωτήματα αυτά αποτελούν αντικείμενο γενικότερου δημόσιου ενδιαφέροντος που πρέπει να γνωρίζει ο ΡΟΔΙΑΚΟΣ ΛΑΟΣ, γιατί αφορούν στην διαχείριση δημοτικού χρήματος που διέπεται από κανόνες και νόμους και δεν εξαντλούνται σε «κατ’ ιδίαν» συζητήσεις.

Η ευθύτητα, απαιτεί να δοθούν δημόσια απαντήσεις από εσάς που υπογράφετε τα σχετικά εντάλματα και τις συμβάσεις, δυστυχώς ακόμη και αν διαφωνείτε με κάποια από αυτά, ή άλλος τα επέβαλε. Αυτό αποτελεί την πρωταρχική θεσμική σας υποχρέωση και είμαι βέβαιος ότι θα ανταποκριθείτε με παρρησία. Τα υπόλοιπα περί ενημέρωσής μου έπονται και θα γίνουν οπωσδήποτε, με ειλικρινές ενδιαφέρον εκ μέρους μας.

Αναμένουμε λοιπόν από εσάς, ευθέως και χωρίς περιστροφές, τις δέουσες εξηγήσεις-απαντήσεις στα πέντε (5) ερωτήματα μας, εκτός εάν «ανώτερες δυνάμεις» δεν σας το επιτρέπουν.

Υ.Σ. Είναι σαφές ότι δεν διεκδικούμε ρόλο ελεγκτή νομιμότητας των ενεργειών σας. Εμείς θέσαμε εύλογα πολιτικά ερωτήματα, ως εκ του θεσμικού μας ρόλου. Τα υπόλοιπα αποτελούν αντικείμενο του Επιτρόπου Ελεγκτικού Συνεδρίου, ο οποίος έχει αρμοδιότητα ελέγχου των δαπανών που υποχρεωτικά υποβάλλονται ετησίως.

Φώτης Χατζηδιάκος

Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης

«ΡΟΔΟΣ ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ»

τέως Δήμαρχος Ρόδου

Διαβάστε ακόμα

Leave a Comment

 Επικοινωνία: info@protiekdosi.news