Μιχάλης Σεΐτης – Στο Εφετείο το τραγικό ατύχημα του ολυμπιονίκη που προκάλεσε τον ακρωτηριασμό

by newsroom
0 comment

Πρωτόδικα το Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Ρόδου είχε δικαιώσει εν μέρει τον αθλητή. Έφεση έχουν ασκήσει ειδικότερα ο Δήμος Ρόδου και ο ολυμπιονίκης αντιδήμαρχος. “Το θέμα είναι πως χειρίζεσαι μια φαινομενική ατυχία. Εγώ προσωπικά το είδα σαν να ήταν η τυχερή μου μέρα και έτσι ήταν. Τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι πολύ χειρότερα και αφού δεν είναι, νιώθω ειλικρινά ευγνώμων. Αυτά τα γράφω για σένα που έχεις ανάγκη από ένα κίνητρο να συνεχίσεις να κυνηγάς τα όνειρα σου. Η συμβουλή μου είναι: Κυνήγα αυτό που αγαπάς με όλες σου τις δυνάμεις! ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΜΗΝ ΤΟ ΒΑΖΕΙΣ ΚΑΤΩ!”, αυτά τα λόγια ανήκουν στον Ολυμπιονίκη Μιχάλη Σεΐτη ο οποίος είδε τη ζωή του να αλλάζει από τη μια στιγμή στην άλλη μετά το τροχαίο που έγινε η αιτία να ακρωτηριαστεί το 2013 και που έχει στραφεί στην Δικαιοσύνη για να βρει δικαίωση.

Συγκεκριμένα για τις 27 Μαΐου 2022 έχει προσδιοριστεί από το Διοικητικό Εφετείο Πειραιώς (μεταβατική έδρα Ρόδου) η εξέταση των εφέσεων που ασκήθηκαν κατά της με αριθμό A3 5/2018 απόφασης του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Ρόδου που δικαίωσε εν μέρει τον ολυμπιονίκη κ. Μιχάλη Σεΐτη, αντιδήμαρχο Εμπορικών Δραστηριοτήτων και Απόδημων Ροδίων του Δήμου Ρόδου. Έφεση έχουν ασκήσει ειδικότερα ο Δήμος Ρόδου και ο ολυμπιονίκης αντιδήμαρχος.

Με την προαναφερόμενη απόφαση του 1ου Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Ρόδου έγινε δεκτή, εν μέρει, η αγωγή του Ροδίτη ολυμπιονίκη του στίβου κ. Σεΐτη, ο οποίος υπέστη ακρωτηριασμό του δεξιού κάτω άκρου του, εξαιτίας της εγκληματικής αδιαφορίας των αρμοδίων για τη λήψη μέτρων ασφαλείας στη λαϊκή αγορά, με αποτέλεσμα να εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα.

Το δικαστήριο αναγνώρισε ειδικότερα την υποχρέωση του Δήμου Ρόδου να καταβάλει στον ενάγοντα, νομιμοτόκως από την επίδοση της αγωγής (17.4.2015) έως την εξόφληση, το συνολικό ποσό των 37.600 ευρώ.

Μιχάλης Σεΐτης: Η εξομολόγηση του ίδιου

Συγκλονίζει η εξομολόγηση που έκανε ο ίδιος στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή “Στο Πρωϊνό”, στις 8 Μαρτίου του 2018 στην οποία αφηγήθηκε πως κάλεσε ο ίδιος ασθενοφόρο μετά το τροχαίο.

Μιχάλης Σεΐτης: Το χρονικό του τραγικού ατυχήματος που έγινε αιτία να ακρωτηριαστεί

Στις 20-6-2013 και ώρα 05.25 π.μ. περίπου, οδηγώντας δίκυκλη μοτοσυκλέτα, ο αθλητής εκινείτο επί της οδού Βύρωνος στην πόλη της Ρόδου.

Πιο συγκεκριμένα, επί της ως άνω οδού εκινείτο κανονικά και με μικρή ταχύτητα και στο άκρο δεξιό του ρεύματος, που οδηγεί προς το στάδιο του Διαγόρα. Κατά την χρονική εκείνη στιγμή επικρατούσε ακόμη σκοτάδι και ο δημοτικός φωτισμός ήταν ανεπαρκής, καθώς στο ύψος του σταδίου του Διαγόρα, η οδός Βύρωνος έχει εκατέρωθεν δένδρα σε πυκνή στοίχιση, με πυκνό φύλλωμα, που συγκλίνουν σε φυσική σκέπη, δημιουργώντας αλέα και εμποδίζοντας το ανεπαρκές ήδη τεχνητό φως από τις κολώνες δημοτικού φωτισμού, να διέλθει.

Λίγα μέτρα πριν το στάδιο του Διαγόρα και καθώς εισερχόταν στην αλέα, λόγω σκότους και έλλειψης τεχνητού φωτισμού και παράλειψης προειδοποιητικής σήμανσης, που να απαγορεύει την διέλευση των οδηγών και να σηματοδοτεί την λειτουργία υπαίθριας λαϊκής αγοράς, αντιλήφθηκε την τελευταία στιγμή τον σκοτεινό όγκο ενός πάγκου υπαίθριας λαϊκής αγοράς να ανακόπτει την πορεία του, καταλαμβάνοντας το μεγαλύτερο μέρος του ρεύματος πορείας του.

Αμέσως τροχοπέδησε και επιχείρησε προς τα αριστερά αποφευκτικό ελιγμό, πλην, όμως, λόγω της ολισθηρότητας του οδοστρώματος- από σκουπίδια και σάπια φρούτα, τα οποία προέρχονταν από τους παραγωγούς, οι οποίοι έστηναν τους πάγκους και μετέφεραν τα εμπορεύματα- δεν μπόρεσε να αποφύγει την σύγκρουση και προσέκρουσε όλως ελαφρά στην γωνία του πρώτου πάγκου, με αποτέλεσμα, λόγω της πρόσκρουσης και της ολισθηρότητας του οδοστρώματος, να απολέσει πλήρως τον έλεγχο της δίκυκλης μοτοσυκλέτας, και κινούμενος εκτός ελέγχου πλέον να επιπέσει με την δεξιά πλευρά της δίκυκλης μοτοσυκλέτας στον δεύτερο κατά σειρά πάγκο, και τότε αυτή να ανατραπεί και να συρθεί στο ολισθηρό οδόστρωμα, με αποτέλεσμα να ακρωτηριαστεί το δεξί του πόδι και αιμόφυρτος να καταλήξει στο οδόστρωμα.

 

Αμέσως μετά το ατύχημα και ενώ ψυχορραγούσε αιμόφυρτος στο οδόστρωμα, όπως επισημαίνεται στην αγωγή, οι παραγωγοί, που βρίσκονταν στο σημείο, αντί να προστρέξουν σε βοήθειά του ή να ειδοποιήσουν το ΕΚΑΒ έσπευσαν να ξεπλύνουν τους πάγκους από τα αίματα προς αποφυγή των ευθυνών τους. Με υπεράνθρωπη προσπάθεια και παρά τους αφόρητους πόνους, κατάφερε να διατηρήσει τις αισθήσεις του και κάλεσε από το κινητό του τηλέφωνο το ΕΚΑΒ. Οι ιατροί διαπίστωσαν ότι είχε υποστεί ατελή ακρωτηριασμό δεξιάς κνήμης.

Εισήχθη άμεσα στο χειρουργείο, όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική αποκατάσταση του κατάγματος με εξωτερική οστεοσύνθεση. Παρά τις προσπάθειες των θεραπόντων ιατρών, λόγω ελλιπούς αιμάτωσης το δεξιό πόδι κρίθηκε μη βιώσιμο και την 25-6-2013 οδηγήθηκε εκ νέου στο χειρουργείο και υποβλήθηκε σε ακρωτηριασμό του δεξιού κάτω άκρου στο ύψος του 1ου τριτημορίου της κνήμης.

Διαβάστε ακόμα

Leave a Comment

 Επικοινωνία: info@protiekdosi.news