Στράτος Καρίκης: Η μείωση των  μισθωμάτων των σχολικών κυλικείων μπορεί να γίνει μόνο με νομοθετική ρύθμιση.

by newsroom
0 comment

Σε συνέντευξη του σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό ο αντιδήμαρχός κ. Στράτος Καρίκης μίλησε για τις μειώσεις των μισθωμάτων των σχολικών κυλικειων.

όπως ο ίδιος τόνισε

Όσο για τη μείωση των  μισθωμάτων των σχολικών κυλικείων ο αντιδήμαρχος τόνισε πως αυτό μπορεί να γίνει μόνο με νομοθετική ρύθμιση.

«Προσπαθούμε να κάνουμε μείωση των μισθωμάτων . Με βάση το νομικό πλαίσιο δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα. Η Κεντρική Ένωση Δήμων έλαβε απόφαση αλλά ήταν πολύ γενική.  Μόνο  το 4-5% των δήμων έχει προχωρήσει σε μειώσεις στα  μισθώματα των ιδιοκτητών των κυλικείων αλλά είναι παράνομες. Το 95% των δήμων εισπράττει τα μισθώματα κανονικά. Προσδοκούμε το επόμενο χρονικό διάστημα για να μπορέσουμε  να τα ρυθμίσουμε. Εμείς θέλουμε να κάνουμε τη μείωση. Να είναι και νόμιμη όμως», τόνισε ο κ. Καρίκης.

Σε ερώτηση σχετικά με το αν ο Δήμος Ρόδου εισπράττει τα  μισθώματα  από τα κυλικεία ο κ. Καρίκης δήλωσε πως υπάρχουν μεγάλες οφειλές και το λόγο αυτό οι εκμισθωτές θα κληθούν σε λίγο καιρό και να πληρώσουν.

« Υπάρχουν  πολύ μεγάλες οφειλές . Ειδικά στα κυλικεία που λειτουργούν σε γυμνάσια και λύκεια.  Λίγοι είναι εκείνοι που πληρώνουν. Υπάρχει πρόβλημα.  Πρέπει  όμως να συμβάλει και η κυβέρνηση.  Η νομική υπηρεσία του Δήμου έχει γνωμοδοτήσει πως δεν υπάρχει  νομικό πλαίσιο για μείωση των μισθωμάτων. Σκεπτόμαστε τρόπους. Αύριο θα τους προτείνω τρόπο. Να μην τα θεωρούμε όμως όλα εύκολα.  Δεν  μπορεί το Δημοτικό Συμβούλιο να κάνει ότι θέλει.  Ζήτησα να μου φέρουν εισήγηση που να δικαιολογεί μείωση λόγω covid -19. Μου απάντησαν πως δεν υπάρχει νομικό πλαίσιο για αυτό . Χρειάζεται νομοθετική ρύθμιση» .

Ο κ. Καρίκης τόνισε πως η κυβέρνηση μπορούσε να δώσει μια λύση με τροπολογία  όπως πέρσι αλλά δεν προχωρεί.

« Και την απόφαση της ΚΕΔΕ ελάχιστοι δήμοι την ακολουθούν. Και στην παράταξη μας θέλουν η όποια εισήγηση να έχει νομική βάση.  Ζητώ και από τους βουλευτές να παρέμβουν  ώστε να προχωρήσει η ρύθμιση τελικά» , είπε

Διαβάστε ακόμα

Leave a Comment

 Επικοινωνία: info@protiekdosi.news