Συλλυπητήριο μήνυμα του Νεκτάριου Σαντορινιού για το θάνατο του Μανώλη Ζηδιανάκη

by newsroom
0 comment

«Αποχαιρετάμε τον σύντροφο, τον πρωτεργάτη και ιστορικό στέλεχος του αναπηρικού κινήματος στο Νότιο Αιγαίο, τον Μανώλη Ζηδιανάκη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή πριν δύο μέρες.

Δεκαετίες ολόκληρες έδωσε αγώνες, που λίγοι θα μπορούσαν να δώσουν, για έναν κόσμο δίκαιο, αλληλέγγυο και προσβάσιμο για όλα τα άτομα με αναπηρίες. Για ένα μέλλον που θα χωρά όλες και όλους, ιδιαίτερα τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Ηγήθηκε της ίδρυσης του Δωδεκανησιακού Συλλόγου ΑμεΑ όπου διετέλεσε πρόεδρος μέχρι και πριν δύο χρόνια, ήταν μέλος του ΓΣ της ΕΣΑμεΑ από την ίδρυσή της και Πρόεδρος της Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑμεΑ Ν. Αιγαίου. Είχα την τύχη να συνεργαστώ μαζί του πολλές φορές στο Δήμο Ρόδου και να «τρέξουμε» μαζί, ευρωπαϊκά και εθνικά προγράμματα για την προσβασιμότητα και την αυτονομία των ατόμων με αναπηρίες, για το δικαίωμά τους σε όλα τα πόστα παραγωγικότητας και κοινωνικοποίησης. Πραγματικά έβλεπε μπροστά ο Μανώλης, βάζοντας σε εφαρμογή τις πρωτότυπες, για την εποχή, ιδέες του, με σθεναρή διεκδίκηση και βρίσκοντας συμμάχους στους στόχους του.

«Εγώ δεν πάω καλά, ο καρκίνος όμως καλά πάει…. Δε θέλω κλάψες όταν πεθάνω» έλεγε λίγο καιρό πριν «φύγει». Ήταν αξεπέραστος στο ευφυές χιούμορ, τον αυτοσαρκασμό και την ετοιμότητα στις ατάκες του. Κάπως έτσι, θα προσθέσω αυτό: Αν εκεί που βρίσκεται έχει σκαλιά, είμαι σίγουρος ότι ο Μανώλης ήδη θα ζητάει από τους υπεύθυνους προσβασιμότητα για τους ΑμεΑ!

Θα μας λείψεις σύντροφε Ζηδιανάκη.

Υ.Γ. Ο Μανώλης ήταν περήφανος για την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση «ΑΣΚΛΗΠΕΙΑΔΕΣ», που δημιούργησε μαζί με τα υπόλοιπα μέλη του Δωδεκανησιακού Συλλόγου ΑμεΑ το 2012. Η φωτογραφία που επισυνάπτεται είναι από τη συμμετοχή της ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. στη  2η Έκθεση Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας, το Νοέμβριο του 2018. Ο ίδιος είχε γράψει τότε στο FB: «…δεχθήκαμε τα συγχαρητήρια όλων των φορέων, υπολοίπων Κοιν.Σ.Επ που συμμετείχαν καθώς και εκπροσώπων του Υπουργείου Εργασίας και του ιδίου του Πρωθυπουργού κ. Τσίπρα, ο οποίος παρευρέθηκε και μίλησε…»​

Διαβάστε ακόμα

Leave a Comment

 Επικοινωνία: info@protiekdosi.news