Τα προβλήματα της δημόσιας υγείας ζητούν άμεσες λύσεις και όχι.. “μοιρολόγια

by newsroom
0 comment

Τα  προβλήματα της δημόσιας υγείας απαιτούν  λύσεις και όχι…” μοιρολόγια” και λαϊκισμό!

Με αφορμή τα μεγάλα  και χρονίζοντα προβλήματα  που αντιμετωπίζουν οι δομές της δημόσιας υγείας στα νησιά μας και την πρόσφατη παραίτηση του Διοικητή του Νοσοκομείου Ρόδου κ. Γρήγορη Ρουμάνη επισημαίνουμε και προτείνουμε τα εξής :

-Τα προβλήματα της δημόσιας υγείας ζητούν άμεσες λύσεις και όχι.. “μοιρολόγια”  και λαϊκισμό. Σίγουρα δύσκολα θα τα λύσουν αυτοί που τα δημιούργησαν  και ιδιαίτερα στο πρόσφατο παρελθόν…!

Με  την παρουσία στα νησιά μας και  άμεσες αποφάσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας να αρθουν τα   αδιέξοδα που έχουν δημιουργηθεί.

-Απαιτείται σεβασμός από όλους μας και έμπρακτη αναγνώριση από την πολιτεία στο ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό του νοσοκομείου Ρόδου και όλων των δομών υγείας των Κυκλάδων και της Δωδεκανησου που κρατούν όρθια την δημόσια υγεία.

-Να καλυφθούν άμεσα τα κενά που υπάρχουν στο Εθνικό Σύστημα  (Ε. Σ. Υ.) Υγείας στα νησιά μας, να θεσπιστουν κίνητρα και να υπάρχουν μισθοί που θα επιτρέπουν να ζουν οι εργαζόμενοι με αξιοπρέπεια!

-Είναι θλιβερό να μην υπάρχει διοικητής στα νοσοκομεία Ρόδου, Καρπάθου, Λέρου και κάποιοι να   ρίχνουν τώρα το… “ανάθεμα” στον υπό παραίτηση διοικητή του νοσοκομείου Ρόδου Γρηγόρη Ρουμάνη, που προσπάθησε για το καλύτερο για την περιοχή μας από οποία θέση ευθύνης διατέλεσε.

-Τα νησιά του Ν. Αιγαίου οφείλουν να έχουν καλές  υπηρεσίες δημόσιας υγείας για εθνικούς λόγους. Επίσης οι μόνιμοι κάτοικοι και τα εκατομμύρια επισκέπτες τους πρέπει να ζουν με αίσθημα ασφαλείας και όχι μόνιμης αγωνίας για την υγεία τους που είναι το υπέρτατο αγαθό!

-Είναι απαραίτητο να ληφθούν άμεσες αποφάσεις από την κυβέρνηση και να ενεργοποιηθεί και η Τοπική Αυτοδιοίκηση των νησιών μας για να δρομολογηθουν άμεσες λύσεις και να υλοποιηθούν οι ρεαλιστικές και εφαρμόσιμες προτάσεις που καταθέτει η Περιφερειακή παράταξη μας και ενεργοί πολίτες της περιοχής!

Η υγεία είναι το μεγαλύτερο αγαθό για τον άνθρωπο. Δεν έχει κανείς το δικαίωμα να το υπονομεύει και να αδιαφορεί!

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ

-Επικεφαλής του Ανεξάρτητου Περιφερειακου Συνδυασμού “ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ”

-Περιφερειακος Σύμβουλος Π. Ε. Ρόδου

-Αντιπρόεδρος Εποπτικου Συμβουλίου ΕΝΠΕ

Διαβάστε ακόμα

Leave a Comment

 Επικοινωνία: info@protiekdosi.news