Θανάσης Μπαράκας:  Δεν χώρεσαν στο καλάθι των 3,5 δις  οι υποσχέσεις για την επιστροφή των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ

by newsroom
0 comment

Στάχτη στα  μάτια των πολιτών, που έχουν βρεθεί σε δεινή θέση εξαιτίας της πανδημίας  αλλά και των ιδιοκτητών των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, είναι τα μέτρα που ανακοινώθηκαν από τον πρωθυπουργό  στην 85η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Ειδικά για τα νησιά μας, ουδένα ειδικό μέτρο ανακοινώθηκε από τον πρωθυπουργό.Μπροστά στο τσουνάμι των ανατιμήσεων σε όλα τα είδη πρώτης ανάγκης και σε υπηρεσίες, ένα από τα μέτρα που θα αποτελούσαν ανάσα για τους νησιώτες είναι οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ.

Ο πρωθυπουργός, αναίρεσε την υπόσχεση που είχε δώσει από την Αστυπάλαια, για την επαναφορά των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ όταν οι  οικονομικές συνθήκες το επιτρέψουν.

Δεν μπορεί από τη μια να υποστηρίζουν στην κυβέρνηση ότι όλα βαίνουν καλώς στην οικονομία τόσο που θα προχωρούν σε παροχές που κοστολογούνται με περισσότερα από 3,5 δις  ευρώ και από την άλλη, να μην διαθέτουν μόλις πενήντα εκατομμύρια ευρώ, για την επαναφορά των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ.

Και δημιουργία απορίες και η σιωπή των βουλευτών του νομού, μπροστά σε αυτό το μεγάλο θέμα.

Δεν είναι όμως μόνο οι μειωμένοι συντελεστές.Ουδεμία ουσιαστική παροχή έχει δοθεί για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Ανακοινώθηκε  μείωση του ποσοστού επιστροφής για όλες τις επιστρεπτέες προκαταβολές, όμως δεν ακούστηκε  κάτι για τις οφειλές σε εφορία και ταμεία που συσσωρεύτηκαν τους τελευταίους 18 μήνες εξαιτίας της πανδημίας και  πιέζουν ασφυκτικά χιλιάδες επιχειρήσεις.

Αίτημα του ΜέΡΑ 25 είναι η διαγραφή όλων των οφειλών που δημιουργήθηκαν εν μέσω πανδημίας.

Επίσης έχουμε μείνει με την απορία για τον τρόπο που έχει βρει η  κυβέρνηση ώστε να μην πληγούν νοικοκυριά και επιχειρήσεις από τις αυξήσεις του ρεύματος.

Οι ανακοινώσεις του πρωθυπουργού είχαν στόχο να σβήσει  η δυσαρέσκεια του κόσμου, για την  πλήρη αποτυχία στη  διαχείριση της πανδημίας και για την αποδόμηση του ΕΣΥ αλλά και για τις καταστροφικές πυρκαγιές που μετέτρεψαν σε στάχτη  χιλιάδες στρέμματα δασικών εκτάσεων

Διαβάστε ακόμα

Leave a Comment

 Επικοινωνία: info@protiekdosi.news