Με δομημένο λόγο και αξιοπρέπεια, ο Γιώργος Καρτελιάς αποχαιρέτησε φίλους, συνεργάτες και τηλεοπτικό κοινό

by newsroom
0 comment

Γράφει ο Νάσος Ρόγκας

Τον Γιώργο τον γνωρίζω προσωπικά πολλά χρόνια, βλέπετε και εγώ γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Χαλκίδα, άσχετα που η δουλεία στα μέσα μαζικής ενημέρωσης με οδήγησε εκτός της Χαλκίδας. Τον Σοκ δεν έπαψα ποτέ να τον ακούω. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο δεν θέλησα ποτέ να τον κρίνω για την απόφαση του να μεταπηδήσει στην τηλεόραση. Ήθελα να περιμένω να ολοκληρωθεί η σεζόν, να δω πως θα πάει το πρωινό στο Star, τι θα γράψει ο τύπος και έπειτα να τοποθετηθώ. Όχι μόνο για τον Γιώργο αλλά και την Ελίνα. Αυτό θεώρησα δίκαιο και σωστό.

Τώρα όμως πρέπει να πούμε αλήθειες που κάποιους προφανώς και θα πικράνουν.

13 χρόνια υπηρετώ τον έντυπο τύπο αλλά και τον ηλεκτρονικό, έμαθα να διαβάζω πίσω από τις λέξεις. Αρχικά να σας πω ότι αν έπρεπε να χαρακτηρίσω με μία λέξη τους Καρτελιάδες και αναφέρομαι και στον Νίκο, θα έλεγα ότι είναι δουλευταράδες. Πιστέψτε με, ότι είναι πολύ δύσκολο να καταφέρεις ένα τοπικό ραδιόφωνο στην επαρχία να το κάνεις νούμερο ένα. Όμως οι Καρτελιάδες αυτό το πετύχανε με κόπο και ιδρώτα.

Διαφώνησα κάθετα μέσα μου να αφήσουν ένα τόσο πετυχημένο πρωινό και να μεταπηδήσουν στην πρωινή ζώνη ενός τηλεοπτικού σταθμού. Ειδικά όταν απέναντι έχεις σαρκοβόρα ζώα με πολλά χρόνια στον τηλεοπτικό αέρα.Στο Star δεν πιστεύω ότι τους στηρίξανε στο βαθμό που τους το υποσχεθήκανε.Λάθος επιλογή αρχισυντάκτριας ειδικά όταν προέρχεται στην ψυχαγωγία από αποτυχίες, δεν την βάζεις αρχηγό σε έναν νέο ολόφρεσκο πρωινό με νέα πρόσωπα που ο κόσμος τα αγαπάει.  Όπως μου λέγανε στελέχη του Star τα πράγματα δεν ήταν όπως φαινόντουσαν. Μάλιστα ήμουν ο πρώτος που έγραψε και επαληθευτικά ότι δεν θα συνεχίσουν την επόμενη σεζόν.

Οι τρικλοποδιές ήταν πολλές και όπως ενημερωνόμουν από μέσα από το κανάλι η Ελίνα φαινότανε πώς έβαζε τρικλοποδιές στον Γιώργο Καρτελιά. Μέχρι που ενημερώθηκα ότι ερχόντουσαν με διαφορετικά αυτοκίνητα. Πληροφορίες για την κακή μεταξύ τους σχέση πολλές.

Επίσης δεν κατάλαβα γιατί λίγο πριν  ξεκινήσει να κάνει πρεμιέρα το πρωινό η Ελίνα ανέθεσε τις δημόσιες σχέσεις της σε εταιρεία management. Έπαιξε ρόλο η εταιρεία management στο να εξελιχθούν τα πράγματα στην σχέση των δύο τους αρνητικά; Θα σας απαντήσω ναι και προς το παρόν θα το αφήσω εδώ.

Την Ελίνα την έφτασαν στα πέρατα του κοσμού ο Νίκος και ο Γιώργος Καρτελιάς, προφανώς η Ελίνα αυτό το ξέχασε. Συνήθως έτσι γίνεται πάντα μερικές φορές ξεχνάς.Θεώρησα τραγικό λάθος να αφήσουν το ραδιόφωνο, έπρεπε ταυτόχρονα να το συνεχίσουν γιατί ο κόσμος απο το ραδιόφωνο θα τους ακολουθούσε στην τηλεόραση. Κάπου εκεί φταίει και Νίκος. Ξέρεις Νίκο μου το πουσάρισμα από το ραδιόφωνο θα τους βοηθούσε πολύ στην τηλεόραση.

Συνεχόμενες πληροφορίες από μέσα βαθιά απο το Star είχαμε κάθε μέρα και ανέφεραν ότι οι δύο τους δεν είχαν σε καμία περίπτωση καλές σχέσεις. Ο Γιάννης ο Μπέζας είναι ένας δημοσιογράφος που ξέρει πολύ καλά την ψυχαγωγία και όσα ανέφερε στην εκπομπή της Μελέτη για την Ελίνα άρχισαν να με προβληματίζουν.

Βλέποντας τα βίντεο από την εκπομπή τους άρχισα να καταλαβαίνω ότι η Τριφίδου είχε χάσει το παιχνίδι και την Ελίνα πολλές φορές να καπελώνει τον Γιώργο.

Στον αποχαιρετισμό τους, διέκρινα μια Παπίλα ψυχρή, αδιάφορη στον κόσμο της. Για τον Γιώργο δεν θα πω το ίδιο. Με άγγιξε, ήταν αξιοπρεπέστατος, συγκινητικός. Μου έβγαζε την αλήθεια του. Αυτό που μέσα του ένιωθε.

Στάθηκα σε μία πρόταση του. Φεύγοντας σήμερα από εδώ με κάποιους θα είμαστε φίλοι και με κάποιους άλλους θα μείνουμε απλά γνωστοί. Εκείνη την στιγμή κάνεις κοντινό στο πρόσωπο της Ελίνας. Απάθεια.

Ξαφνικά είδα ότι εκεί που οι  δηλώσεις γινόντουσαν ταυτόχρονα και από τους δύο αυτό σταμάτησε και πλέον, οι δηλώσεις γινόντουσαν χωριστά. Στάθηκα πολύ όμως σε μία πρόταση της Ελίνας που στον δικό της αποχαιρετισμό είπε ποιος θα το πίστευε ότι θα φτάναμε στην τηλεόραση, με τον Καρτελιά να τις απαντάει κάποιος το πίστεψε αλλά δεν είναι του παρόντος  και εκείνη να το προσπερνάει.

Αυτό φίλε είναι αχαριστία προς τον Νίκο Καρτελιά. Αν δεν ήταν ο Νίκος η Παπίλα σήμερα θα ήταν ακόμα σε μικρά τοπικά αδιάφορα ραδιόφωνα.

Ζήτησα από τους συνεργάτες μου μέσω της αποδελτίωσης να συγκεντρωθούν οι απόψεις και οι κριτικές των συναδέλφων μου και για τους δύο. Με μεγάλη μου έκπληξη όλοι είχαν σταυρώσει την Ελίνα για την συμπεριφορά της προς τον Γιώργο Καρτελιά. Ενώ επευφημούσαν τον Γιώργο. Δεν γράφτηκε μισή αράδα αρνητική για τον Γιώργο Καρτελιά. Μάλιστα διάβαζα μετά το τέλος της εκπομπής τίτλους στα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Το αξιοπρεπέστατο αντίο του Γιώργου Καρτελιά. Κουβέντα για την Ελίνα.

Ζήτησα έπειτα από τους συνεργάτες μου πάλι μέσω της αποδελτίωσης να συγκεντρωθούν οι απόψεις των συναδέλφων μου στον τοπικό τύπο. Διαπίστωσα ότι και εκεί όλοι είχαν να πουν καλά λόγια για τον Γιώργο Καρτελιά. Κουβέντα για την Παπίλα ακόμα και στον τοπικό τύπο.

Το διαζύγιο Καρτελιά και Παπίλα έιναι δεδομένο.

Η πικρία του Γιώργου όπως μου λέγανε στο κανάλι μεγάλη. Δεν μπορούσε να πιστέψει ότι αυτή που του έσκαψε τον λάκο ήταν ή τόσα χρόνια φίλη και κουμπάρα του Ελίνα Παπίλα. Δεν υπάρχει Ελίνα στο ραδιόφωνο ανέφερε Ο Γιώργος Καρτελιάς, υπάρχει Μαρτάκης. Και όλοι καταλάβανε.

Μια συμβουλή δική μου προς τον Νίκο, τον Γιώργο Καρτελιά και την Ελίνα Παπίλα. Και ο κάλαθος είναι εκέι πετάξτε τη.

Η τηλεόραση είναι αδηφάγο ζώο. Καλά θα κάνετε αν έχει κάτι μείνει όρθιο ανάμεσα σας να επαναφέρετε το πρωινό στο ραδιόφωνο. Γιώργος και Ελίνα ή Ελίνα και Γιώργος.

Και κάτι ακόμα Μάνατζερ στην Ελλάδα υπήρξε ένας, ο Ηλίας Ψινάκης. Οι υπόλοιποι ήταν απομιμήσεις.

Και αν ποτέ συμβεί αυτό θα διαπιστώσετε πόσο δίκιο έχει ο συντοπίτης σας που γράφει αυτό το άρθρο σήμερα.

Διαβάστε ακόμα

Leave a Comment

 Επικοινωνία: info@protiekdosi.news