“Τουριστική προβολή των νησιών μας με στόχευση και ευελιξία, αντίδοτο στη πανδημία”!

by newsroom
0 comment

Στην 14η συνεδρίαση του Περιφερειακου Συμβουλίου  Ν. Αιγαίου (μέσω τηλεδιάσκεψης στις 20.12.21)συζητηθηκε στην Ημερήσια Διάταξη το θέμα :”Έγκριση τουριστικής προβολής της Περιφερειας Νότιου Αιγαίου “.

Η παράταξη μας εκτιμώντας :

-τις  συνέπειες της πανδημίας του covid/19 και τη συνεχιζόμενη άσχημη  κατάσταση που ταλανιζει την υφήλιο με την  μετάλλαξη Ο.

-τις δυσκολίες και την αβεβαιότητα που βιώνει η κοινωνία μας και ιδιαίτερες οι νησιώτες μας στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα που έχουν άμεση και έμμεση σχέση με την πορεία του τουρισμού σε ποσοστό που φτάνει το 90%.

– την πρωταγωνιστικη θέση της χώρας μας και των νησιών του Ν. Αιγαίου στο τουριστικό χάρτη.

-την επιθυμία των πολιτών για διακοπές και εκδρομές λόγω και του μεγάλου διαστήματος εγκλεισμού και  περιοριστικων μέτρων.

-τη συναίνεση και τη συνεργασία που απαιτεί η κρίσιμη εποχή που ζούμε.

Εκφρασαμε τη θετική θέση μας για τις δράσεις τουριστικής προβολής επισημαίνοντας τα εξής :

-απαιτείται συστράτευση, ευελιξία και στόχευση ώστε η τουριστική προβολή της Περιφερειας Ν. Αιγαίου να είναι αποτελεσματική , να αναχαιτίσει και να λειτουργήσει ως αντίδοτο στη πανδημία.

-να προωθήσουμε τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού.

-να αξιοποιηθεί η καινοτομία, οι δυνατότητες που προσφέρουν οι νέες τεχνολογίες, οι εμπειρίες και οι γνώσεις των ειδικών σε θέματα επικοινωνίας και τουριστικής προβολής.

Η εξέλιξη της πανδημίας είναι δύσκολα προβλέψιμη. Οφείλουμε να δώσουμε τη μάχη συντεταγμένα , δίχως σπαταλες στο δημόσιο χρήμα, με στόχο να προσεγγίσουμε τις ανάγκες και  την επιθυμία των πολιτών για διακοπές και το Νότιο Αιγαίο να παραμείνει ένας ασφαλής προορισμός.

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ

Επικεφαλής του Περιφερειακου Συνδυασμού “ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ” Περιφερειακος Σύμβουλος Π. Ε. Ρόδου.  -Αντιπρόεδρος του Εποπτικου Συμβουλίου         της ΕΝΠΕ

Διαβάστε ακόμα

Leave a Comment

 Επικοινωνία: info@protiekdosi.news