Τσέρκης: Η όμικρον αγκάλιασε την Ρόδο. 2500 ενεργά κρούσματα στο νησι

by newsroom
0 comment

Στην εξέλιξη της πανδημίας αναφέρθηκε σήμερα μιλώντας στον Sky ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου κ.Ηλίας Τσέρκης και υπογράμμισε, πως σε κάθε σπίτι υπάρχει είτε κρούσματα ή στενή επαφή με κρούσμα του κορονοϊού.

Σύμφωνα με τα στοιχεία όπως τόνισε στη Ρόδο, τα ενεργά κρούσματα είναι 2.500.

«Τις τελευταίες πέντε με επτά ημέρες έχει επικρατήσει η μετάλλαξη Όμικρον. Αυτό συμβαίνει σε όλη την Ευρώπη και στην περιοχή μας. Σχεδόν κάθε σπίτι έχει κρούσμα ή στενή επαφή με κρούσμα στη Ρόδο», δήλωσε ο κ.Τσέρκης.

Σε ερώτηση αν θα υπάρξει αύξηση των κρουσμάτων τόνισε πως αυτό είναι αναμενόμενο.

«Το 2021 μας αποχαιρέτισε με ρεκόρ νέων κρουσμάτων. Στις αργίες μεταβάλλεται ο αριθμός γιατί είναι κλειστά τα διαγνωστικά εργαστήρια. Τα ιστορικά ρεκόρ, δεν είναι μόνο στη χώρα μας ή στην περιοχή μας. Μέσα σε ενάμισι μήνα το στέλεχος Όμικρον εξελίσσεται και κάνει λοιμώξεις», είπε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου.

Ο κ.Ηλίας Τσέρκης επέστησε την προσοχή των πολιτών γιατί οι επιπλοκές της νόσου του κορονοϊού και ιδιαίτερα της μετάλλαξης Όμικρον , εμφανίζονται μετά από μια εβδομάδα.

«Υπάρχουν και περιπτώσεις που παρουσιάζεται επιδείνωση των συμπτωμάτων μετά από ημέρες. Είναι πρώιμο να πούμε πως η μετάλλαξη Όμικρον κάνει ήπια συμπτώματα», είπε.

ΠΗΓΗ

Διαβάστε ακόμα

Leave a Comment

 Επικοινωνία: info@protiekdosi.news