Τσιμουδιά στο ΚΙΝΑΛ για τον ηλεκτρονικό τύπο. Και η ντροπή η ίδια ντρέπεται

by newsroom
0 comment

Στο ΚΙΝΑΛ είτε δεν έχουν καμία επίγνωση για το τι συμβαίνει στον ηλεκτρονικό τύπο ή θέλουν και επιζητούν να δουν λουκέτα και εργαζόμενους στον δρόμο.

Είναι απαράδεκτη η σημερινή τοποθέτηση με ερώτηση των βουλευτών του ΚΙΝΑΛ Ιλχάν Αχμέτ και Απόστολου Πάνα προς τους υπουργούς Κυριάκο Πιερρακάκη, Χρήστο Σταϊκούρα και Άδωνη Γεωργιάδη.

Οι βουλευτές ζητάνε ενημέρωση για το τι μέτρα σκοπεύουν να λάβουν οι υπουργοί «για να υπολογίζονται ορθά και να φορολογούνται πιο δίκαια τα μεγάλα κέρδη των διεθνών διαδικτυακών πλατφορμών».

Αν η χώρα μας έφερνε πρώτη τη νομοθεσία ενσωμάτωσης της οδηγίας θα μπορούσε είτε να παρασύρει κι άλλες χώρες προς μεγαλύτερη φορολόγηση είτε να εξασφαλίσει πολύ σοβαρές δεσμεύσεις για επενδύσεις στην Ελλάδα από τις πλατφόρμες. Σημειώνεται πως η εταιρεία του Netflix άνοιξε νέα κέντρα παραγωγής σε Σουηδία και γραφεία παραγωγής σε Ιταλία, Ισπανία και Πολωνία. H Δανία σχεδιάζει να εισάγει τον λεγόμενο «φόρο Netflix», που θα αφορά μέχρι και το 5% του τζίρου για τη χρηματοδότηση τοπικών κινηματογραφικών και τηλεοπτικών παραγωγών. Από τα ποσά του φόρου η Δανία σχεδιάζει να ενισχύσει τις έντυπες εκδόσεις των εφημερίδων για να παραμείνει ισχυρός ο πλουραλισμός και η δημοκρατία.

Προσοχή

Από τα ποσά του φόρου ζητήσανε να ενισχύσουν τις έντυπες εκδόσεις των εφημερίδων για να παραμείνει ισχυρός ο πλουραλισμός και η δημοκρατία.

Με την ερώτηση τους αυτή ζητάνε να πεθάνει ο ηλεκτρονικός τύπος για να μείνουν ζωντανές οι εφημερίδες των κολλητών τους.

Θέλουν να μοιραστεί χρήμα στο χαρτί των εφημερίδων αλλά για τον ηλεκτρονικό τύπο τσιμουδιά. Μα σώσανε οι προηγούμενοι μην το κάνετε και εσείς.

Διαβάστε ακόμα

Leave a Comment

 Επικοινωνία: info@protiekdosi.news