Βραδιά “κόλαση” στο νοσοκομείο Παίδων: 250 παιδιά με συμπτώματα κορονοϊού

by newsroom
0 comment

Το έκτο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού σαρώνει και τα “σημάδια” φαίνονται σε όλες τις ηλικιακές ομάδες, ακόμη και στα παιδιά.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η εφημερία της Κυριακής στο γενικό νοσοκομείο Αθηνών Παίδων “Αγλαΐα Κυριακού”. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο όγκος των παιδιών που προσέρχονταν με συμπτώματα ήταν πρωτοφανής. Γιατρός που εφημέρευε εκείνη την ημέρα, αναφέρει χαρακτηριστικά στο TheTOC, πως από τα 250 περίπου παιδιά που εξετάστηκαν για Covid, τα εκατό βγήκαν θετικά, ενώ κάποια από αυτά χρειάστηκε και να νοσηλευτούν.

Ήταν παιδιά όλων των ηλικιών. Η εικόνα έχει αλλάξει δραματικά με τις επισκέψεις στα δύο παιδιατρικά νοσοκομεία της Αθήνας να έχουν πολλαπλασιαστεί την τελευταία εβδομάδα, απόρροια του αυξημένου ιικού φορτίου και τους δείκτη θετικότητας.

Υπενθυμίζεται πως το εμβόλιο για τον κορονοϊό γίνεται σε παιδιά ηλικίας άνω των πέντε ετών (δύο δόσεις), ενώ η Εθνική Επιτροπή Εµβολιασµών δεν συστήνει τη χορήγηση αναµνηστικής δόσης.

Τα παιδιά άλλωστε αποτελούσαν σημαντικό ποσοστό των κρουσμάτων κατά τη διάρκεια των προηγούμενων κυμάτων της πανδημίας, φτάνοντας το 20% του συνόλου.

Διαβάστε ακόμα

Leave a Comment

 Επικοινωνία: info@protiekdosi.news