Σάββατο, 6 Ιουλίου 2024

Εκτός ελέγχου είναι η φωτιά που εκδηλώθηκε νωρίτερα στην περιοχή Αντιμάχεια της Κω

Μάχη σε αρκετά πύρινα μέτωπα δίνουν από το πρωί οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής. Επίγειες και εναέριες δυνάμεις επιχειρούν στις φωτιές που έχουν ξεσπάσεις σε Κω, Κρήτη και Χίο, όπου έχουν σταλεί μηνύματα από το 112, ενώ συναγερμός σήμανε έπειτα από αναζωπύρωση στη Ροδόπολη Αττικής.
Εκτός ελέγχου η φωτιά στην Κω – Εστάλη 112

Εκτός ελέγχου είναι η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε νωρίτερα στην περιοχή Αντιμάχεια της Κω λόγω και των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Η κατεύθυνση της φωτιάς είναι προς το χωριό Καρδάμαινα όπου βρίσκονται πολλά ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα.

Με μήνυμά του προς τους κατοίκους της Καρδάμαινας (μέσω του 112) το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης τους καλεί να εγκαταλείψουν την περιοχή και να κατευθυνθούν προς την Αντιμάχεια.

Εκκενώθηκε το Μετόχι Χίου

Μαίνεται η φωτιά που ξέσπασε το πρωί στο Μετόχι Σιδηρούντας, στη Χίο, όπου οι κάτοικοι έλαβαν μήνυμα από το 112. «Όσοι βρίσκονται στην περιοχή Μετοχίου Σιδηρούντας, απομακρυνθείτε προς παραλία», έγραφε το μήνυμα.

Σύμφωνα με το politischios.gr, ο προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Χίου, Γιώργος Ζώας, δήλωσε ότι η κατάσταση είναι ιδιαίτερα κρίσιμη, καθώς η πυρκαγιά εξαπλώνεται νότια με ταχύτητα, απειλώντας κατοικίες και περιουσίες.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ. Ζώα, υπάρχουν διάσπαρτες εστίες πυρκαγιάς σε διάφορα σημεία, κάποιες από τις οποίες βρίσκονται κοντά σε κατοικίες.

Οι κάτοικοι έχουν ειδοποιηθεί να μεταβούν στην παραλία Μετόχι, όπου θα υπάρχει μέσο μεταφοράς για την ασφαλή εκκένωσή τους. Ωστόσο, αρκετοί κάτοικοι δεν έχουν στη διάθεσή τους ιδιωτικά οχήματα, καθιστώντας την κατάσταση ακόμη πιο δύσκολη.

Η πυρκαγιά καίει κυρίως δασική και αγροτική έκταση, κάτι που δυσχεραίνει τις προσπάθειες πυρόσβεσης. Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή συμβάλλουν στην ταχύτατη εξάπλωση της φωτιάς, καθιστώντας την αντιμετώπισή της ακόμη πιο δύσκολη για τις πυροσβεστικές δυνάμεις. Ο κ. Ζώας τόνισε την ανάγκη οι πολίτες να αποφύγουν την περιοχή και να παραμείνουν ασφαλείς.
Συναγερμός στην Κρήτη

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ηρακλείου για την κατάσβεση πυρκαγιάς που έχει εκδηλωθεί σε περιοχή του Δήμου Γόρτυνας, κοντά στους Αγίους Δέκα. Εστάλη μήνυμα από το 112 που καλεί τους κατοίκους να βρίσκονται σε ετοιμότητα.

Στο σημείο επιχειρούν ήδη 40 πυροσβέστες με 13 οχήματα, και η δύναμη αυξάνεται, ενώ γίνονται ρίψεις και από εναέρια μέσα.

Σύμφωνα με τον εντεταλμένο περιφερειακό σύμβουλο για Θέματα Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κρήτης στο Ηράκλειο, Γιάννη Λεονταράκη, είναι έτοιμα να συμβάλουν στην επιχείρηση κατάσβεσης και τα τεχνικά μέσα της Περιφέρειας Κρήτης. Όπως ανέφερε ο κ. Λεονταράκης, το έργο της πυρόσβεσης δεν είναι εύκολο, λόγω τόσο του ανάγλυφου της περιοχής, όσο και των ανέμων.

Αναζωπύρωση στη Ροδόπολη Αττικής

Νέος συναγερμός σήμανε στη Σταμάτα, καθώς υπήρξε αναζωπύρωση. Εχουν ξεκινήσει οι ρίψεις από εναέρια μέσα πυρόσβεσης.
Σε ποια σημεία ισχύουν εκτροπές κυκλοφορίας στον Διόνυσο

Σύμφωνα με νενημέρωση από την Τροχαία Αττικής λόγω της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε χθες στη Σταμάτα παραμένουν σε ισχύ οι εξής εκτροπές κυκλοφορίας των οχημάτων στον Δήμο Διονύσου:

-Μακεδονίας και Μεγάλου Αλεξάνδρου

-Πλατεία Σταμάτας

-Μεγάλου Αλεξάνδρου και Παπαφλέσσα

Στα υπόλοιπα σημεία η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά.

Share.
Exit mobile version