Τετάρτη, 3 Ιουλίου 2024

Η ΕΠΟΤ Tourism Think διοργανώνει στο πλαίσιο του «the Rhodes Co_Lab» εκδήλωση με θέμα την «Ολιστική Βιώσιμη Ανάπτυξη | από την Παραγωγή στη Γαστρονομία – Φιλοξενία», την Τετάρτη 10 Ιουλίου 2024, ώρα 18.00 με διάρκεια περίπου 2 ώρες. Πραγματοποιείται υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στο ξενοδοχείο ALILA MITSIS SELECTION στο Φαληράκι (μετά τις Πηγές Καλλιθέας) το οποίο χορηγεί τη φιλοξενία της εκδήλωσης.
Το σημαντικό αυτό θέμα αφορά τον πρωτογενή τομέα, τις καλλιέργειες, την αναγεννητική γεωργία, την μεταποίηση των τοπικών προϊόντων σε σχέση με τον τριτογενή τομέα της Φιλοξενίας και την εξέλιξη της Γαστρονομίας. Θα παρουσιαστούν υπο-έργα του «Rhodes Co_Lab» που αφορούν τον μετασχηματισμό του προορισμού σε βιώσιμο τουριστικό προορισμό. Η τεχνολογία, η καινοτομία είναι κλειδιά τόσο για την καλλιέργεια και την μεταποίηση όσο και για τον τουρισμό.
Η γαστρονομία έχει εξελιχθεί κατά τρόπο ανατρεπτικό στη Φιλοξενία, υιοθετώντας πρακτικές βιώσιμης ανάπτυξης με τοπικά προϊόντα, σύντομη αλυσίδας μεταφοράς, πιστοποιημένους παραγωγούς, γεύσεις αυθεντικές που γνωρίζουν στον επισκέπτη την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου και κερδίζουν μερίδιο στην μνήμη του.
Εξαιρετικοί ομιλητές θα συμβάλλουν στην παρουσίαση του θέματος με τις ομιλίες τους:
• Ο κύριος Νικηφόρος Στειακάκης, μέλος της εταιρείας SFDO (Sustainable Food Destination Organization), https://sfdo.ngo/ – μη κερδοσκοπικός οργανισμός με προσανατολισμό την διατροφική βιωσιμότητα προορισμών-. Στην SFDO διαθέτουν μεγάλη εμπειρία είναι συνεργάτες του Rhodes Co-Lab, της TUI Care Foundation ενώ συντονίζουν στην Κρήτη έργα δικτύωσης βιώσιμης καλλιέργειας ανάμεσα στους παραγωγούς και τον χώρο του τουρισμού προς όφελος του προορισμού.
• Ο κύριος Δημήτρης Καλαϊτζιδάκης, Οperations Director στην GRECOTEL Hotel & Resorts, με υψηλή τεχνογνωσία και εξειδίκευση στον επισιτιστικό τομέα, θα μας παρουσιάσει, το project AGRECOFARM, (https://www.agreco.gr/) , το project «πρότυπης υγιεινής διατροφής» στο Πανεπιστήμιο YALE, τις εμπειρίες που προσφέρει η τοπική γαστρονομία στον επισκέπτη, τη σύνδεση Μεσογειακής διατροφής με τα θέματα υγείας με πρόσφατες έρευνες, το ρόλο της ανάπτυξης και συνεργασίας με τον πρωτογενή τομέα
Η εκδήλωση είναι ανοικτή για το κοινό, απευθύνεται στο χώρο της Φιλοξενίας (ξενοδόχοι, διευθυντές και στελέχη ξενοδοχείων), στα εστιατόρια, στον ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ τομέα (καλλιεργητές, παραγωγοί), στην Μεταποίηση, σε γεωπόνους και γενικά στην τοπική επιχειρηματικότητα με σκοπό να δούμε πρακτικές και να συζητήσουμε την Ολιστική Βιώσιμη Ανάπτυξη στον τόπο μας.

Share.
Exit mobile version